Rotational Resistance Tester (lichtgewicht)

De interactie tussen de speler en het veld is een belangrijke factor bij de bepaling van de tractie eigenschappen van een veld. Verschillende sportbonden zoals de FIFA en FIH hebben normen geschreven voor de eigenschappen van een kunstgrasveld. En er zijn ook experimentele testen op natuurgras.

Eén van deze normen is de torsie of rotatie weerstand (rotational resistance) van een veld. Als de weerstand van het veld te groot is (>50Nm), kan dat vervelende blessures opleveren voor de spelers. Als de weerstand te laag is, (<30Nm) heeft dit gevolgen voor de grip waardoor de sporter uitglijdt. Om deze redenen heeft onder andere de FIFA besloten om een norm op te stellen voor de rotatie weerstand van kunstgrasvelden.

Een testvoet met noppen wordt via een veer constructie tot 450N kracht belast. Daarna wordt met een momentsleutel de torsie moment in Newton meter bepaald. Verder heeft de lichtgewicht Rotational Resistance Tester speciale lagers om de rotatie weerstand te minimaliseren tijdens het draaien. Ook is er speciale aandacht gegeven aan de ergonomie van het apparaat. Mede door de nieuwe FIFA 06a norm is het mogelijk een gewicht besparing van 80% te realiseren en komt het totaal gewicht nu rond de 10 kilo uit. Iets dat de mobiliteit op het meetveld zeer ten goede komt (Let op: het apparaat is nog niet CEN geaccrediteerd, geeft echter wel vergelijkbare torsie meetwaarden).

 

Uw voordelen:

  • Hoge mate van reproduceerbaarheid.
  • Exacte meting door hoogwaardige momentsleutel.
  • 80% lichter dan officieel EN model.

 

Toepassingen: Voetbal, Rugby

 

Normen: (EN 15301),(EN 15330), FIFA 06a

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Comments are closed.