HIC Tester

De kwaliteit van de ondergrond speelt een belangrijke rol bij de veiligheid in op verschillende  sport- en speel ondergronden. Wanneer de ondergrond te hard is kan er ernstige letsel ontstaan bij een val. Om deze reden is er een norm in het leven geroepen (EN 1177 en/of ASTM F1292) welke de kritische valhoogte (CFH) aan kunnen geven van een specifieke ondergrond.

De Head Injury Criteria (HIC) Impact Tester is door Deltec Equipment ontwikkeld en maakt het mogelijk om de kritische valhoogte (CFH) te bepalen door een valtest.

De HIC Impact Tester bestaat uit een kunsthoofd met een geïntegreerde tri-axiale sensor welke de acceleraties meet die optreden tijdens de impact. Dit wordt door de software vertaald in een HIC en G waarde. Een tweede functionaliteit is de bepaling van de kritische valhoogte (CFH). Dit is de valhoogte waarbij de HIC waarde/G kracht precies 1000HIC en/of 200g is. De kritische valhoogte (CFH) wordt op basis van diverse metingen op het oppervlak bepaald. De polynoom welke het eerste de limit van 1000HIC of 200g bereikt geeft de kritische valhoogte aan. Deze norm is een combinatie van de oude EN 1177 en ASTM F1292.

De HIC Impact Tester is praktisch in gebruik en wordt geleverd met de DAD koffer welke zelfvoorzienend is met ingebouwde NiMH accu. Er is dus geen externe stroomvoorziening nodig. De wireless applicatie heeft een tool waarmee na het testen direct en automatisch een rapport gegenereerd kan worden, ideaal voor in- of extern gebruik. De DAD koffer kan bovendien gekoppeld worden aan de andere Proline apparatuur.

Uw voordelen:

  • Real-time meetresultaten op DAD koffer display en mobiele applicatie
  • Conform de laatste versie EN 1177:2018
  • Mobiel en flexibel in gebruik
  • Tri-axiale sensor voor grootste precisie
  • Data Acquisition Device met eigen stroomvoorziening
  • Via Wifi Cloud dataopslag en export in PDF en Excel

 

Toepassingen: Rugby, speelplaatsen, rubber tegels, zand, gravel, houtsnippers, gras

 

Normen: EN 1177:2018, EN 15330, ASTM 1292

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Comments are closed.